Hulp op afstand via Zoho assist

29 jul 2020

Zoho assist is een klein programma wat u hier kunt downloaden en installeren. Dit programma wordt gebruikt om een technisch hulpverlener tijdelijk toegang te geven tot uw apparaat. Zo kunt u gemakkelijk hulp op afstand krijgen wanneer u dat nodig heeft. Zoho assist kan worden gebruikt op de volgende platformen en dus ook op uw tablet of smartphone:

  • Windows 7,8,10
  • MacOs
  • Linux
  • Android
  • iOS
  • Raspberry Pi

Hoe werkt Zoho assist?

Zoho assistWanneer u Zoho assist heeft gedownload dan kunt u dit bestand uitvoeren. Er zal dan een klein venster verschijnen met “installing application”. Dit venster verdwijnt vanzelf en daarna bent u klaar om te gaan. U vind Zoho assist dan op uw bureaublad. Wanneer u dit programma uitvoert dan heeft u een code nodig, deze krijgt u van een technisch hulpverlener. Met deze code wordt een koppeling gemaakt tussen u en de hulpverlener.

Het leuke van Zoho assist is dat u ten alle tijden kunt zien wat de technisch hulpverlener doet op uw pc. U ziet letterlijk de muis over uw beeldscherm bewegen en u ziet precies wat er wordt gedaan. Zo kunnen (kleine) problemen eenvoudig en snel opgelost worden.

U kunt Zoho Assist ook gebruiken zonder een programma te installeren. U gaat dan naar deze website waar u dezelfde code ook kunt invoeren. U geeft daarna toestemming via een melding en ook dan bent u klaar om te gaan.

Wanneer gebruikt u hulp op afstand?

Een technisch hulpverlener kunt u op afstand helpen met allerlei computerproblemen. De enige vereiste is een stabiele internetverbinding. Heeft u dit niet? Dan is een afspraak op locatie beter, er kan dan immers geen verbinding worden gemaakt. Ik kan u vooraf vertellen wat er mogelijk is en hoelang een sessie ongeveer in beslag zal nemen. U weet dan vooraf waar u aan toe bent. Heeft u hulp op afstand nodig? U kunt mij dan bellen, mailen of WhatsAppen.

WhatsApp verzenden
Computerhulp Westerveld
Kan ik u ergens mee helpen? Stuur mij gerust een WhatsApp. Met vriendelijke groet, Mitchel